Straight-Line Leadership Open

Tijdens de Straight-Line Leadership Open brachten we leden en niet-leden voor het eerst samen op de golfbaan. De ondernemers speelden achttien holes bij The Dutch. Leden van Straight-Line Leadership kregen de mogelijkheid om mensen uit hun netwerk te trakteren op een ontspannen dag op de nummer één golfbaan van Nederland. Relaties werden bekrachtigd, met effectiviteit en leiderschap als onderliggende thema’s.

Relaties bekrachtigen op Championship-niveau

“Ik voelde me meteen volledig welkom bij The Dutch”, aldus deelnemer en Mentorship lid Karsten Foekens. The Dutch is een luxe Nederlandse golfclub, uitgerust met Inland Links Course op Championship-niveau. “Van de ontvangst tot het afsluitende diner. Het had een echt vijfsterrengevoel.” De waarde van de Straight-Line Leadership Open zat voor Karsten in de krachtige omgeving. “De combinatie van een ontspannen spel, het ontmoeten van nieuwe ondernemers en de krachtige omgeving van Straight-Line Leadership maakte het voor mij de moeite waard”, zegt Karsten. “Tel daar een klasse locatie als The Dutch bij op en je hebt een fantastische setting. Ik ga die dag niet snel vergeten.”

Een mentaal spel

Golf en zakelijk leiderschap hebben veel overeenkomsten. In golf wint degene met de laagste score. De speler die de minste strokes (slagen) nodig heeft om de hole te bereiken, wint. Het draait om effectiviteit. Ook in business wint de leider die de minste acties nodig heeft om tot zijn doel te komen. Een effectieve leider is een succesvolle leider. Hierdoor past golf als sport perfect bij het werk van Straight-Line Leadership. “Golf is een mentaal spel”, zegt Karsten. “De uitdaging was om gedurende de dag uit je hoofd te blijven. Als je een bal slecht slaat, is het makkelijk om gefrustreerd te raken, waardoor je de volgende bal ook slecht slaat.” Je effectiviteit gaat hard achteruit als je niet uit je hoofd weet te blijven. Dat geldt in golf en in business.

Gemengd gezelschap

“Ik was de hele donderdag op de club”, aldus Karsten. “Maar het was absoluut geen verloren dag. Ik heb andere gedreven ondernemers ontmoet en vooral veel met ze gesproken. Over hun uitdagingen en over hoe zij in het leven staan. De mix tussen leden en niet-leden was erg interessant. De ondernemers buiten onze conversatie stelden mij vragen over het werk, waardoor ik mijn ervaring kon delen en zag dat ze het pakten. Andersom heb ik ook van hen geleerd. Ik merk dat ondernemers die niet in de conversatie zitten een andere gedachtegang hebben. Ze delen die vanuit hun persoonlijke ervaring. Als relatief jonge leider kan ik daar zaken uit meepakken.”

Wegens succes vindt de Straight-Line Leadership Open opnieuw plaats in 2023. “Ik ben zeker weer aanwezig”, zegt Karsten. “Ik moet als winnaar van dit jaar mijn titel verdedigen, hè.”

Download de eerste vijf hoofdstukken van Straight-Line Leadership

Kennis maken met de basis van Straight-Line Leadership? Download dan de eerste vijf hoofdstukken van het boek.