Nayib Lagouireh

‘Ik zie nu letterlijk dat alles mogelijk is – en tegelijkertijd hoe ik dat snel voor elkaar krijg’

Misschien herken je het. Je werkt hard en hebt bakken discipline, maar toch lukt het niet om je bedrijf uit te bouwen zoals je dat voor ogen hebt. Dat ervaarde Nayib Lagouireh in zijn eerste jaren als ondernemer. De eigenaar van The Ranch in Hasselt worstelde met voortdurende uitdagingen, tot hij besefte dat hij daar zelf het grootste aandeel in had. “Straight-Line Leadership heeft daarin echt mijn leven veranderd.”

Voor voetbalfans is deze ondernemer mogelijk een bekend gezicht. Nayib Lagouireh speelde als profvoetballer voor Nederlandse clubs waaronder Feyenoord, Excelsior, Fortuna Sittard en Roda JC. Nadat hij in 2017 stopte met voetballen, begon hij met ondernemen. Nayib startte The Ranch, waarmee hij ondernemers en leidinggevenden helpt hun gezondheid en performance naar een hoger niveau te tillen.

Nayib Lagouireh The Ranch Hasselt X Straight-Line Leadership

Kunnen genieten van wat je opbouwt

“We helpen hen krachtig, gezond en fit in het leven te staan”, begint Nayib. “Zodat ze het maximale uit hun dag kunnen halen. Qua focus, energie en uithoudingsvermogen.” Sport is daar natuurlijk een onderdeel van, maar niet het enige, vertelt hij: “We kijken naar het totaalplaatje van beweging, slaap, voeding en stressmanagement. Daardoor ervaren onze cliënten hun leven als productiever, lichter en aangenamer. Ze kunnen daadwerkelijk genieten van alles wat ze opbouwen.”

Maar als het om zijn eigen leven en bedrijf ging, worstelde Nayib lang om te kunnen ontspannen en genieten. Vooral wanneer hij tegenslagen te verduren kreeg, schoot hij vaak in frustratie. Daardoor kon hij nog weinig oplossingen of mogelijkheden zien.

Een nieuwe blik

In het verleden legde Nayib de verantwoordelijkheid voor problemen vaak bij anderen. Bijvoorbeeld bij zijn voormalige compagnon. “Als hij niet deed wat er van hem verwacht werd, dan legde ik de schuld altijd bij hem”, aldus Nayib. “Of bij hen, of bij dit, of bij dat. Het was altijd iets of iemand buiten mezelf wat voor uitdagingen zorgde. Ik snapte niet dat ik juist degene was die dit allemaal tolereerde en toeliet.”

Toen covid uitbrak, voelde Nayib zich een slachtoffer van de overheid. “Ik liep de hele dag boos en gefrustreerd rond”, zegt hij. “Ergens in die periode kwam ik in contact met Straight-Line Leadership. Ik nam deel aan een paar van hun events en merkte dat zij een hele andere mindset hadden. Die van een ‘owner’, in plaats van een ‘victim’.”  

Als owner ben je verantwoordelijk voor jezelf en alles wat er om je heen gebeurt – en heb je te allen tijde de kracht om daar iets aan te veranderen. Of de situatie nou door jouw toedoen is ontstaan, of niet. De Straight-Line Coaches hielpen Nayib om vanuit dat oogpunt naar zaken te kijken. Voor hem had dat zo’n groot effect, dat hij in een van Straight-Line Leaderships lidmaatschappen stapte. “Dat heeft mijn leven echt veranderd.”

Mogelijkheden en grotere ambities

De discipline om hard te werken ontbrak niet bij Nayib. Wat hij wel miste waren de juiste inzichten en vaardigheden. Daarom greep hij in het lidmaatschap alle tools en opdrachten met beide handen aan. Met succes: Nayib verdubbelt dit jaar opnieuw zijn omzet en is van plan een tweede pand te kopen, zodat The Ranch naar een volgend level kan groeien. Ook voor 2024 heeft Nayib ambitieuze doelen op papier gezet. “Ik word in het lidmaatschap constant scherp gehouden om de lat niet te laag te leggen en hoge doelen te stellen,” zegt hij. Door de ondersteuning van Straight-Line Leadership heeft hij er vertrouwen in dat hij deze ook zal realiseren.

“Het was altijd al een droom om mijn bedrijf op deze manier uit te bouwen”, deelt Nayib. “Maar ik wist niet of dat mogelijk was en had geen concreet plan. Straight-Line Leadership heeft de mogelijkheden zichtbaar en tastbaar gemaakt. En door de successen die ik behaalde, creëerde ik momentum waar ik verder op kon bouwen, waardoor mijn groeiambities tegelijkertijd groter werden. Ik zie nu letterlijk dat er meer mogelijk is – en tegelijkertijd hoe ik dat snel voor elkaar moet krijgen.”

Nayib Lagouireh The Ranch Hasselt X Straight-Line Leadership Boek

Workaholic

Nayib is altijd enorm gedreven geweest. Of het nu op het veld of als ondernemer was. “Ik kreeg wel eens te horen dat ik een workaholic was”, zegt hij. “Dan ging ik aan mezelf twijfelen. Was ik wel goed bezig? Maar toen ik uiteindelijk bij Straight-Line Leadership kwam, merkte ik op dat vele anderen in het lidmaatschap net zo gedreven waren als ik. Ik besefte dat ik niet obsessief was, de mensen om me heen waren gewoon heel middelmatig. Dat opende voor mij de mogelijkheid om er écht voor te gaan, en me daar ook niet meer schuldig over te voelen. Toen konden we met de The Ranch in korte tijd veel versnellen.”

Gedreven investeerder

Een aantal andere leden prikkelden Nayib om het onderste uit de kan te halen. Eén van hen werd zelfs een zakelijke partner. “De ondernemer die mij met Straight-Line Leadership in contact bracht, is nu investeerder van The Ranch, waardoor onze mogelijkheden op zakelijk vlak nog groter worden. Doordat we beide in een lidmaatschap zitten, spreken we dezelfde taal. Dat zorgt voor betere communicatie en dat we sneller kunnen schakelen. Het heeft alleen maar voordelen.”

Impact op veel meer mensen

Nayib wil ook in zijn bedrijf profijt hebben van die voordelen. Om die reden coacht hij zijn medewerkers één keer per week op basis van wat hij bij Straight-Line Leadership leert. “Binnenkort starten twee teamleden zelf in een lidmaatschap”, vult hij aan. “Ik heb door Straight-Line Leadership de mogelijkheid gekregen om consistent resultaten neer te zetten bij mijn cliënten. Ik kan dingen vanuit een andere invalshoek benaderen, waardoor ik sneller tot de kern kom en zij dingen sneller oppakken. Die ontwikkeling wil ik mijn trainers ook bieden. Je kan de beste trainingen geven, maar als je geen verbinding met de cliënt kan creëren, dan dringt het niet door.”

Door zijn medewerkers zich te laten ontwikkelen, kan Nayib meer mensen aan een gezond en fit leven helpen. “Toen ik pas begon, waren het alleen ik en mijn cliënten. Terwijl ik nu een heel team heb. En als ik mijn team goed aanstuur en coach, kan ik een grote impact maken op veel meer mensen tegelijk.”