13 kenmerken van extreem effectieve ondernemers

Succes in het leven en in business komt grotendeels neer op meer doen van wat werkt en minder van wat niet werkt. In essentie is het een consequent en krachtig toegepaste vorm van gezond verstand. Hieronder volgen een aantal observaties over hoe extreem effectieve ondernemers leven en handelen.

1. Ze maken het hun plicht om krachtig te zijn. Ze zijn simpelweg bereid om te doen wat nodig is, zo lang als het nodig is, om hun beoogde resultaat te behalen. Succesvolle ondernemers lummelen niet rond en raken niet verstrikt in alledaagse problemen. Ze realiseren zich op een diep level dat een krachtig, succesvol en bevredigend leven je niet gegeven wordt. Het is gecreëerd. En ze zijn bereid te doen wat nodig is om dat leven te creëren.

2. Niet aflatende focus is voor hen de norm. Focus is bevorderend voor het bewustzijn, de aandacht en intelligente acties die de kans vergroten op het behalen van gewenste resultaten. In hun aanwezigheid zijn is als in de aanwezigheid zijn van een laser. Terwijl sommigen zich geïntimideerd kunnen voelen, willen vele anderen ‘hebben wat deze persoon heeft’. Ze zijn simpelweg te bijzonder om te negeren.

3. Wanneer ze spreken, luisteren mensen. Ze spreken krachtig over zichzelf en anderen. Als ze spreken, maakt het een verschil. Het leven beweegt. Hun acties zijn consistent met wat ze zeggen.

4. Ze luisteren krachtig en met intentie. Als mensen interactie hebben met deze ondernemers ervaren ze, vaak voor het eerst in hun leven, dat ze echt gehoord worden. Er is een opzettelijk commitment aanwezig dat ervoor zorgt dat wat de spreker zegt ook echt gebeurt. De ondernemers luisteren naar zowel wat er gezegd wordt als wat er niet gezegd wordt. Ze luisteren naar wat er achter de gesproken woorden zit. Hierdoor wordt snel tot de kern gekomen, in plaats van in cirkels te spreken.

5. Een krachtig zelfbewustzijn lijkt altijd aanwezig te zijn. Ze voelen zich op hun gemak. Hun aandacht lijkt nooit te verslappen en is altijd gericht op waar ze mee dealen of tegen wie ze spreken. Hun aandacht is nauwelijks of niet op henzelf gericht, behalve op hoe ze gepast moeten zijn in dat moment. Ze zijn simpelweg in het moment, aan het doen wat ze doen, zonder een hoop interne processen waardoor ze afgeleid worden.

6. Hun relaties met anderen worden gekenmerkt door medeleven. Ze zijn niet terughoudend wanneer ze om eerlijke feedback worden gevraagd. De ondernemers zien dit als een van de vriendelijkste en zorgzaamste handelingen die er bestaan, omdat het vaak onwerkbaar en onbewust gedrag en acties onderbreekt. Zonder onderbreking leiden deze tot ongewenste resultaten in de toekomst. Anderen worden niet gezien en behandeld als slachtoffers, maar als krachtige mensen die af en toe een nieuwe distinctie nodig hebben om iets te zien wat ze nu niet zien, omdat hun aandacht ergens anders ligt.

7. Voor de succesvolle ondernemer is commitment heel zwart-wit. Net als een lichtknop sta je óf aan, óf uit. Ze begrijpen dat je in het leven alleen resultaten of redenen kunnen genereren. En dat redenen niet geldig zijn, wat de excuses ook zijn.

8. In bedrijfsstrategieën, planningen en tactieken ligt de nadruk radicaal op bruikbaarheid. Er wordt geen aandacht besteed aan ongeloofwaardige theorieën. Terwijl er altijd op verstandige wijze risico’s genomen worden, blijft dit op het niveau van ‘verstandig’ en drijft niet af naar een fantasiewereld. Correcties en acties die het bedrijf voortbewegen worden voortdurend toegepast. Ze werken met feiten en leren van terugslag, maar raken er niet in verstrikt.

9. In de wereld van de succesvolle ondernemer bestaat stilstand niet. Ze realiseren zich dat er alleen expansie en krimp is in dit universum; en deze wet is ook van toepassing op hun eigen leven. Net zoals je niet voor eens en voor altijd kunt sporten, begrijpen ze ook dat ze enkel zo goed zijn als hun laatste prestatie. Hierdoor rusten ze niet op hun lauweren. Altijd op zoek zijn naar een volgende ‘edge’ is vaak een gemeenschappelijke eigenschap.

10. Ze realiseren zich dat ongewilde omstandigheden of situaties tolereren niet hetzelfde is als ze accepteren. Veelvoorkomend kinderachtig gedrag van volwassenen, zoals drama, onoprechtheid en bedrieglijke communicatie, wordt zonder aarzeling geconfronteerd. Hierdoor wordt weinig tijd verspild aan oppervlakkige relaties en het babysitten van volwassenen.

11. Effectieve ondernemers zeggen wat ze bedoelen en menen wat ze zeggen. De acties die ze ondernemen demonstreren een sterk gevoel voor integriteit. Ze komen hun woord na en nemen verantwoordelijkheid voor het volbrengen van de doelen die ze voor zichzelf gesteld hebben.

12. Succesvolle ondernemers worden gekenmerkt door het constant perfectioneren van hun vaardigheden en het vergroten van hun kundigheid. Vaak staan ze erop de beste consultants en mentors om zich heen te verzamelen. Wat de prijs of commitment in tijd ook is. Ze zijn intelligent genoeg om te weten dat niemand ze gaat redden en nemen dus de verantwoordelijkheid voor het zelf creëren van een highly-commited leven. Ze bewegen op hoge snelheid door het leven, waardoor doelen in steeds kortere tijdsbestekken behaald worden. Overal waar ze komen, laten ze een impact achter en maken ze hun eigen geluk.

13. Ze zijn eerlijk, direct en ‘to the point’ in het omgaan met anderen. Ze hebben krachtige, toegewijde relaties. Met hun zakelijke relaties, hun familieleden en andere mensen waarmee ze zichzelf kiezen te omringen. Succesvolle ondernemers hebben een commitment op hun relaties, en hun relaties zijn op hun beurt ook enorm ondersteunend. Om deze reden zijn onbetrouwbare mensen vaak erg oncomfortabel in hun bijzijn en vertrekken ze zodra ze hun kans schoon zien.

Succesvolle ondernemers zijn zo effectief ómdat ze sterke relaties bouwen met anderen. Ze weten dat krachtige relaties fundamenteel zijn voor een krachtig leven. Download onze whitepaper voor praktische worksheets voor het versterken van jouw vijf belangrijkste relaties.