13 kernacties die ondernemers kunnen inzetten om impact te maken op hun resultaten

Uiteindelijk komt de kwaliteit van je leven neer op 2 factoren:

1. Hoeveel je bereid bent te confronteren (aan te gaan)
2. Hoe waardevol je bent voor anderen

Deze 2 factoren worden beïnvloed door kernacties. Kernacties zijn acties die een krachtige invloed hebben op het creëren van gewenste resultaten. Oppervlakkige acties hebben een zwakke, of zelfs geen invloed. Oppervlakkige acties houden je bezig, maar produceren niet veel resultaat. Denk aan mensen die voortdurend op een voedings- en bewegingsregime zijn, maar zelden gewicht verliezen. Je kijkt naar oppervlakkige acties. Denk aan mensen die telkens naar seminars en trainingen gaan om hun business op te bouwen, zonder dat er zichtbare en specifiek meetbare resultaten uit voort komen. Ja, je kijkt wederom naar oppervlakkige acties. Oppervlakkige acties noemen wij ook wel “je verbergen achter activiteiten”. Wanneer we niet bereid zijn om ons in te zetten voor kernacties en niet bereid zijn om simpelweg te doen wat nodig is, zijn we geneigd om ons bezig te houden met oppervlakkige acties. Het ziet er goed uit wanneer we voortdurend “druk zijn”, maar het creëert weinig of geen resultaat.

Kernacties duiden we aan als “de nodige acties om het gewenste resultaat te behalen.” De mensen waar we het meest respect voor hebben in het leven, zowel in privé als zakelijk, zijn de mensen die resultaat creëren, de mensen die doen wat nodig is. Als ze gewicht willen verliezen, dan verliezen ze ook gewicht. Waarom? Omdat ze doen wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Wanneer ze hun financiële situatie willen verbeteren, dan gebeurt dit ook. Waarom? Omdat ze doen wat nodig is.

 1. Vervang “kunnen” en “niet kunnen” met “willen” en “niet willen”.
  Het “willen” of het “niet willen” bepaalt het “hebben” of “niet hebben” in je leven. Deze uitspraak is niet erg geliefd bij minder krachtige of overgevoelige mensen. Maar dat maakt het niet minder waar. Zoals Yoda zegt, “Doe iets wel of niet. Er bestaat niet zoiets als proberen.” Commitment is; Ja, ik doe het of Nee, ik doe het niet.
 2. Problemen oplossen vs. Vernieuwen.
  Problemen oplossen is gericht op het herstellen van eerdere prestaties. Vernieuwing draait om de lat steeds weer hoger leggen. De meeste mensen zijn zo druk bezig met het oplossen van problemen dat ze niet vernieuwen. Maak van vernieuwing een dagelijkse prioriteit. In de wereld van vandaag is het geen luxe, maar een vereiste om je spel steeds opnieuw naar een hoger level te tillen.
 3. Maak er een dagelijkse training van om zaken uit je hoofd en in de wereld te brengen. Breng nieuwe informatie en nieuwe vaardigheden in de praktijk. Alleen daar kan het zorgen voor resultaat. Wanneer je kennis en vaardigheden niet in de realiteit brengt, sterven ze af in je hoofd, en daarmee sterft langzaam ook je business. Intelligentie is het implementeren van hetgeen dat je weet. Wanneer kennis in je hoofd blijft, is het enkel opgeslagen informatie, die verder nooit wordt ingezet.
 4. Stress wordt geproduceerd door “weten wat werkt” en “doen wat niet werkt.”
  Stress wordt enorm verhoogd door “het willen dat dingen anders zijn” en “niet bereid zijn om te veranderen”. Wanneer je 1 van deze 2 dingen vertoont, STOP ERMEE!
 5. Gewenste resultaten vs. Een idee.
  Een gewenst resultaat is een daadwerkelijk doel waar je naartoe werkt. Ideeën zorgen enkel voor entertainment. Een idee waarover je dagdroomt, is geen strategie. Ideeën kunnen leuk en spannend zijn, maar het is nog spannender om daadwerkelijk iets te creëren dat waarde heeft.
 6. Wees duidelijk over je gewenste resultaat. Heb je alle benodigde informatie en vaardigheden om het gewenste resultaat te boeken? Zo ja, bepaal dan de acties die nu nodig zijn om het resultaat te behalen. Voer die acties uit en herhaal…
 7. Stop met doelloos leven. Doelloos leven noemen wij ook wel een “gebrek aan intentie stoornis”. Dit is hetgeen dat altijd aan de grondslag ligt van een niet productief leven. Creëer een doel en leef ernaar. Niemand gaat je leven zin geven en je een doel aanreiken. Je moet zelf je eigen doelen bepalen. Nadenken over het creëren van een doel, of praten over het creëren van een doel, is niet hetzelfde als het daadwerkelijk creëren van een doel. En het bepalen van je doel uitstellen, is irrationeel en zorgt dat je je tijd verdoet en je leven vergooit. Wanneer je doelen groot genoeg zijn, heb je nooit meer problemen met tijd. Je gaat ook niet langer op zoek naar goedkeuring van anderen en begint respect te ontvangen. Het hebben van een dieperliggend doel (een purpose) voegt leven toe aan het leven.
 8. Start vandaag met het creëren van wat je wilt. Wanneer je niet bereid bent om te creëren wat je wilt, laat het willen dan vallen. Dingen willen waarvoor je niet bereid bent het werk te doen is de slechtste basis voor een krachtig leven.
 9. Maak een lijst van alles waarvan je vindt dat je er iets aan moet doen. Met andere woorden, de dingen die nog incompleet zijn in je leven. Creëer drie categorieën voor deze dingen: “Do, Drop, Delegate,” en handel hiernaar.
 10. Vraag jezelf minstens 5 keer per dag: “Doe ik de dingen die nodig zijn om mijn gewenste resultaten te behalen, of ga ik enkel door de bewegingen heen?” Dit helpt je niet alleen te zien hoe je daadwerkelijk functioneert in het leven, maar het geeft je ook de mogelijkheid om de juiste, voorwaartse en corrigerende acties uit te voeren.
 11. Ben van waarde voor de mensen waarmee je in contact komt. Wees oprecht. Maak anderen niet zwakker door ze te vertellen wat ze willen horen. Soms moet je je eigen persoonlijkheid en gevoelens aan de kant zetten en je focussen op het verschil maken. Laat het om hen gaan, niet om jou. Houd je niet bezig met zakelijk zijn of politieke correctheid. Wees bereid om naar de ander te luisteren op een manier zoals niemand ooit eerder naar ‘m heeft geluisterd, en wees bereid om die dingen tegen ‘m te zeggen die nooit eerder iemand tegen ‘m heeft gezegd.
 12. Confronteer wat je tegenhoudt en doe er direct iets aan. Hint: “Hetgeen dat je tegenhoudt zit altijd in je hoofd.” Vaak kunnen mensen heel goed alle vervelende details van ongewenste situaties beschrijven, zonder dat ze bereid zijn er iets aan te doen. Het is heel simpel; Je bent zelf verantwoordelijk voor het opkomen tegen de stem in je hoofd. Het gaat om bewustwording, gevolgd door het maken van een beslissing. Dus merk de stem op, negeer ‘m, en focus op kernacties.
 13. Kom opdagen. Ben wie nodig is en doe wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Punt.