Robbie van Meggelen

Fortune coffee regio Breda
Raamsdonksveer, NL
Mede-eigenaar

“Iets wat ik heb geleerd, en waar ik zeker fouten in heb gemaakt, is het ontmoeten van mensen waar zij zijn in taal. Ik communiceerde vaak met medewerkers alsof ze al bij punt B waren. Oftewel: het punt B dat ik voor ze in gedachten had.

Onlangs werd een van onze routerijders leidinggevende. Ik zag precies voor me hoe zijn punt B eruitzag. En vanuit daar communiceerde ik met hem. Mijn taal was gebaseerd op hem in zijn toekomstige functie. Hierdoor was ik héél kritisch. Hij werd hier enorm onzeker van en zette zijn hakken in het zand. Op een gegeven moment zei hij zelfs: ‘Als dit zo doorgaat, ben ik weg.’ Terwijl hij mijn beste teamlid is. Daar schrok ik heel erg van.

Ik besefte dat ik compleet aan hem voorbijging. Ik moest ruimte scheppen. Dat deed ik door hem te begrijpen en zijn situatie te erkennen. Ik erkende de feiten, benoemde waar hij goed in was en waar ik ruimte zag voor ontwikkeling. Ik gaf hem complimenten en sprak mijn vertrouwen in hem uit. Daarna had ik een ander mens voor me. Vanuit die positie kon ik hem laten zien waar hij naartoe kon groeien.

Zo heb ik, als ik nu terugkijk, vaker medewerkers verloren. Want ik ben altijd bezig met de toekomst. Altijd vijf stappen verder. Maar niemand kan zien wat er in mijn hoofd gebeurt. Ik kan dat alleen duidelijk maken door taal. Als ik dat niet doe, neem ik mensen niet mee – en raak ik ze dus letterlijk kwijt. Om over vijf jaar regionaal marktleider te zijn, moet ik mijn team juist laten groeien.”

Ann Traen

Groep Chris Slabbinck
Zedelgem, BE
CFO

“Als leider van een organisatie begint het bij jezelf. Hoe je komt opdagen en hoe je communiceert is een voorbeeld voor anderen. Een jaar geleden besefte ik dat ik daar een shift te maken had. Ik communiceerde namelijk altijd vanuit mijn gedachten en gevoelens. En die kwamen vooral voort uit de meningen van anderen. Dat zorgde ervoor dat mijn taal zwak was. Ik was altijd bezig met: zal dit wel goed bevonden worden? De eerste stap was dat inzien.

Tijdens de communicatietraining ging ik nog een stap verder. Ik zag al langer de invloed van andermans mening op mij. Later zag ik pas wat ik daar vervolgens zélf mee deed. En dat was mezelf telkens kleiner maken. Tijdens die training hoorde ik letterlijk hoe ik tegen mezelf sprak. Toen stelde ik de vraag: wat is mijn toekomst? En hoe ga ik taal nu gebruiken om dat te realiseren? Daarvoor wist ik dat ik eerst anders richting mezelf moest communiceren.

Onlangs heb ik mijn rechterhand in het bedrijf ontslagen. Eerder zou ik van tevoren elk mogelijk scenario in gedachten hebben overlopen. Door de groei die ik heb doorgemaakt, was ik nu simpelweg aanwezig en feitelijk. Ik maakte haar met mijn taal niet kleiner dan ze was. Ik vertrouwde op wat ik bij haar had geobserveerd en bleef bij de feiten. Daar kwam een heel krachtig, positief gesprek uit voort.

Door eerst te observeren wat er bij mezelf gaande was, kreeg ik de mogelijkheid om veel sneller correcties te maken. Toen ik eerlijk was naar mezelf en verklaarde wie ik was, werd het helder welke beslissingen ik te nemen had. In dit geval: een medewerker ontslaan die een giftig effect had op het team.”

Stephan Droogh

Intratuin Zoetermeer
Zoetermeer, NL
Mede-eigenaar

“Jeroen en ik zijn duidelijk gaan zien wat onze invloed is als leiders van het bedrijf. We hebben op dit moment 450 man in dienst. In het piekseizoen loopt het op naar vijfhonderd. Wat voor invloed heeft het op de organisatie als er dan aan de top onduidelijke taal gesproken wordt?

Eens per week zitten we om tafel met de bedrijfsleiders van de winkels. Dan is het extra belangrijk om een goed gesprek te voeren. Als iets moeilijk is, zeggen ze al snel: ‘Ja, regelen we.’ Dan vraag ik door. Wat wordt er geregeld? Hoe zie jij dat voor je? Ik blijf net zo lang spreken totdat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Op het einde stel ik de controlevraag: wat hebben we nu afgesproken? In het begin moesten ze daaraan wennen, want eerder kwamen ze wel weg met: ‘Ja, regelen we.’ Maar het gebeurde niet. Dus nu gaan we de diepte in. Met bijna altijd het gewenste resultaat tot gevolg. Eerder was ik wat losser in communicatie. We zijn een familiebedrijf. We doen het samen en de sfeer is gemoedelijk. Maar ja, dan tolereer je ook veel.

Toen ik mijn woorden bewuster ging kiezen, merkte ik dat anderen het gingen herhalen. Ze herhaalden het en handelden er ook naar. Laatst was een van onze bedrijfsleiders te gast bij Radio Rijnmond. Daar herhaalde hij de missie van onze nieuwste winkel – woord voor woord. Toen besefte ik: de manier waarop ik communiceer is écht belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat de taal die je spreekt de basis is voor de resultaten die je gaat behalen.”

Toegevoegd aan je winkelmandje