13 waarheden die niemand jou durft te vertellen

Harde waarheden worden het liefst genegeerd door mensen die een aangenaam leven voor zichzelf hebben gecreëerd. Ongemerkt zorgt het vermijden van deze feiten voor een hoog stresslevel. Het beperkt mensen in hun productiviteit en zorgt ervoor dat ze niet het leven leiden waartoe ze in staat zijn. Succesvolle ondernemers deinzen niet terug voor ongemak. Ze confronteren zaken die anderen onaangenaam vinden en maken er werk van. Daarom zijn zij succesvol waar anderen falen.

Wat zijn harde waarheden die de meeste andere mensen negeren? Dat lees je hieronder.

1. Om krachtig te zijn moet je jezelf in staat stellen bekrachtigd te worden.

Het is zinloos om iemand handvaten voor succes aan te reiken zonder dat hij een commitment heeft op dat wat hij wil bereiken. Een krachtige omgeving fungeert uiteindelijk slechts als katalysator. De ondernemer moet de transformatie zelf realiseren. Je moet als ondernemer dus alles inzetten en met volledige commitment handelen. Wees duidelijk over wat je wil creëren of oplossen en doe de benodigde informatie op. Ontwikkel en beheers vervolgens de juiste vaardigheden. Als je niet toegewijd bent, ben je gedoemd te falen voordat je begint. Ga niet op zoek naar begeleiding voordat je bereid bent aan deze voorwaarden te voldoen.

2. Wees realistisch over wat je denkt dat je verdient.

Wat je verdient is wat je op dit moment hebt. De enige reden dat je niet meer bezit, is omdat je niet meer hebt gecreëerd. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze recht hebben op meer dan ze gecreëerd hebben. Met anderen woorden: ze voelen zich speciaal. Succesvolle mensen zijn degenen die zo veel waarde toevoegen aan de levens van anderen, dat ze hier rijkelijk voor beloond worden. Bepaalde groeperingen en politici zullen je ervan willen overtuigen dat je bijzonder bent door het simpele feit dat je leeft. Als je dit gelooft, ben je niet speciaal. Dan ben je misleid.

3. Het is vermoeiend eindeloos te praten over plannen die je nooit gaat realiseren.

Helaas weerhoudt dit feit sommige mensen er niet van om zich hiermee bezig te houden. De reden dat ze niet doen waar ze over spreken, is omdat ze zich er niet echt aan hebben toegewijd. Anders zouden ze er al mee bezig zijn en verdergaan met hun leven.

4. Je overmatig voorbereiden maakt de uitvoering alleen lastiger.

Dit wordt ook wel overcompensatie genoemd. De extra inspanningen vergroten het probleem in je hoofd, waardoor het uiteindelijk moeilijker aan te pakken wordt. Als je van plan bent een toespraak te houden terwijl je hier geen ervaring mee hebt, is het logisch dat je een cursus spreken in het openbaar volgt en je toespraak oefent op bekenden. Maar als je de presentatie maanden voor je uitschuift en erop staat drie cursussen te volgen en zes boeken over het onderwerp te lezen, is dat een enorme overcompensatie voor je onervarenheid. Overmatig plannen en analyseren zijn niets meer dan onwerkbare manieren om met angst om te gaan.

5. Mensen die beweren dat ze tevreden zijn met slechte resultaten, geven vaak ook een verkeerde voorstelling van andere zaken.

Niemand is tevreden met middelmatigheid, ongeacht hoe stellig ze zichzelf en anderen hiervan proberen te overtuigen. Ze verlagen enkel hun maatstaven voor succes. Ze leren na verloop van tijd met minder genoegen te nemen omdat dit comfortabel is. In het begin voelen ze zich hier erg ongemakkelijk bij, maar door zichzelf constant een incorrect verhaal voor te houden, worden ze blind voor de realiteit die ze voor zichzelf hebben gebouwd.

6. Een succesvolle ondernemer past leerervaringen toe in de praktijk.

Een zelfhulpboek lezen is een goedkope leerervaring. Een seminar bijwonen is een relatief kostbare manier om iets te leren. Helaas verspillen veel mensen deze ervaringen door ze te gebruiken voor oppervlakkige inzichten of entertainment. Dit leidt tot weinig, of zelfs geen, resultaat. Ze zijn tevreden met nieuwe informatie waarover ze met vrienden en familie kunnen discussiëren. Ze zien doorgaans niet in wat het vergt om de opgedane kennis toe te passen. Krachtige ondernemers doen niet mee aan dit spel. Ze vragen zichzelf constant af hoe ze informatie praktisch kunnen inzetten. Voor de succesvolle ondernemer maakt het niet uit hoe relevant of nuttig theorie is. Ze weten dat alles nutteloos is totdat het wordt ingezet.

7. Het enige dat je moet weten om je leven te veranderen, is dat alleen jij je leven kunt veranderen.

Succesvolle ondernemers begrijpen deze distinctie en handelen ernaar. De worstelende ondernemer is altijd op zoek naar iets of iemand om het laatste stukje van de puzzel voor ze aan te dragen. Krachtige mensen zoeken niet. Ze creëren.

8. Elke keer dat je terugdeinst, wordt je wereld kleiner.

Succes betekent iets oprecht en vol overgave doen. Succes is niets terughouden. Succes is zo druk bezig zijn met je doel, dat je geen tijd hebt om je zorgen te maken, te klagen, te dagdromen of toe te geven aan andere afleidingen. Succes is datgene doen wat noodzakelijk is om je beoogde resultaat te behalen.

9. Doen alsof financieel resultaat niets voor je betekent, leidt tot niets.

Daarnaast trappen intelligente mensen niet in deze act. Een zwakke definitie van succes creëren als excuus om de makkelijkste weg te kiezen, brengt je nergens. Als je moeite hebt met geld sparen voor je pensioen of door geldgebrek geen comfortabel leven kunt leiden, ben je niet succesvol. Als je niet gelukkig bent, ben je niet succesvol. Als je niet genoeg verdient om je kinderen van een studie te voorzien, ben je niet succesvol. Als je doet alsof je verlicht bent en boven concrete resultaten behalen staat, ben je niet succesvol. Als je je eigen smoezen gelooft, ben je niet succesvol. Als je kwaad wordt terwijl je dit leest, ben je niet succesvol.

10. Krachtig zijn is de bereidheid, vaardigheid en snelheid genereren om ideeën om te zetten in resultaten.

Ideeën, hoe briljant ze ook zijn, zullen altijd sterven tenzij je ze de fysieke wereld inbrengt. Het is pijnlijk om achteraf terug te kijken op plannen die een daadwerkelijk verschil hadden gemaakt in je leven, maar nooit zijn uitgevoerd.

11. Je hebt niet gekozen voor het leven waarin je geboren bent, maar je bent er wel verantwoordelijk voor.

Helaas hebben sommige mensen vroeger niet de meest zorgzame ouders of ondersteunende omgeving gehad. Misschien zijn er zelfs erg nare dingen gebeurd. Het goede nieuws is dat die tijd voorbij is. Je hoeft niet meer in het verleden te leven. Je leeft vandaag en je maakt je eigen toekomst door de acties die je nu onderneemt.

12. Mensen en dingen raken in verval tenzij ze voortdurend gecreëerd worden.

Dit is een harde gewaarwording, maar ook de meest voor de hand liggende. Besteed je geen aandacht aan je lichaam, dan wordt het futloos, zwak en versnelt het verouderingsproces. Besteed je geen aandacht aan je bedrijf, dan zal het krimpen en uiteindelijk verdwijnen. Ondernemers die excelleren creëren continu en vinden zichzelf en hun business keer op keer opnieuw uit.

13. Wanneer je jezelf omringt met mensen die een kleiner spel spelen dan jij, hoef je jezelf niet te ontwikkelen.

Het is aangenaam en veilig om dit te doen. Het is ook zelfzuchtig en oppervlakkig. Met opzet een kleiner spel spelen heeft onvermijdelijke gevolgen. Het is onze taak om zelf een leven te bouwen dat het waard is om geleefd te worden. Als je wacht op inspiratie van buitenaf, leef je enkel reagerend. Inspireer jezelf.

Als je nu besloten hebt om een krachtiger leven voor jezelf te creëren, pak dan direct door en lees wat jij kan doen om krachtige resultaten te behalen.